Rusiñol, a l'Ateneu

Redacció L'Avenç

dilluns, 14 de gener del 2019

santiago-rusinol

L’escriptor i artista, figura cabdal del modernisme, serà el protagonista de la taula rodona Rusiñol, de nou, el pròxim 29 de gener a l’Ateneu Barcelonès. [+]

Rusiñol, convertit en l’epicentre patrimonial de la temporada 2018/2019 al Teatre Nacional de Catalunya ja ens va deixar la seva empremta els darrers mesos de l’any sobre l’escenari –Els Jocs Florals de Canprosa, L’any de la picor i la primera adaptació al teatre de La niña gorda (editat per L’Avenç el 2015)—així com en diverses activitats i en les llibreries: l’octubre passat es va publicar l’assaig El fugitiu que no se’n va (Edicions 1984) i Teatre polèmic (L’Avenç), un volum que inclou sis obres de teatre de les més conegudes, aplaudides i polèmiques de l’autor.

Amb aquesta ja són cinc les obres de Rusiñol recuperades per L'Avenç: Màximes i mals pensaments (2013), El català de la Manxa (2014), La 'Niña gorda' (2015), En Josepet de Sant Celoni (2016) i Teatre polèmic (2018).

Aquest 2019, seguint el fil d’aquest homenatge a Rusiñol, l’Ateneu Barcelonès convoca a la taula rodona titulada Rusiñol, de nou, moderada i presentada per Joan Safont i amb la participació de Raül Garrigasait, director de la Col·lecció Bernat Metge i autor de l’assaig El fugitiu que no se’n va i editor de les Oracions (Edicions 1984); Vinyet Panyella, directora del Consorci de Museus de Sitges, i Mita Casacuberta, professora de Literatura Catalana (UdG) i autora del pròleg de Teatre polèmic (L’Avenç). L’objectiu? Aprofundir en la figura d’un Rusiñol que, més enllà de la seva faceta d’escriptor, va esdevenir un dels grans ambaixadors de la modernitat a Catalunya. Una modernitat que a conèixer a París, on va cultivar el simbolisme i va conèixer i pintar Erik Satie.

MÉS INFORMACIÓ:

Lloc: Sala d’actes Oriol Bohigas. Ateneu Barcelonès

Carrer de la Canuda, 6

08002 Barcelona

Data: 29 de gener de 2019

Hora: 19.00 hores

Preu: Entrada lliure

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.