Marxarons

Viatge pels cims i les valls del llenguatge

Cristina Masanés Casaponsa

Sèrie: L'Accent

Pàgines: 104

PVP: 11 €

Data: 14/02/2024

ISBN: 9788418680434

Veure fragment
Veure fitxa
Comprar llibre

Versió E-Book: No

Versió Audiollibre: No

Aquest és un llibre sobre el misteri de la parla humana. Un viatge lingüístic a través de la figura del pare de l’autora, persona apassionada per l’alpinisme, que, després de patir un vessament cerebral, va quedar sense parla. Va començar aleshores una ascensió per cims i muntanyes inabastables per intentar recuperar les paraules. Quina cohesió pot tenir el món interior si no es disposa de significants? En quina desolació mental va viure el pacient que es va inventar un verb, “marxarons”, mentre tot això va durar? Si la veu interior s’articula amb la gramàtica, com ho fa quan l’ha perdut? I més encara, com es construeix la consciència sense paraula? 
Premsa

"Una perla absoluta, tant si us agrada l’alpinisme com si teniu un familiar amb Alzheimer com si respondríeu NO a les dues opcions anteriors. Un miracle." Marina Espasa

"Un llibre excepcional". Josep M. Fonalleras

"Quan la paraula falla, ens queda la veu. El darrer agafall de la memòria." Jordi Llavina

"Un dels llibres més fascinants d'aquest Sant Jordi." Bernat Puigtobella

“Una narració emotiva, dolorosa, fascinant” Jordi Puntí 

"Quina joia" Francesc Serés

"Aquestes cent pàgines ben mesurades, ben escrites i ben rumiades són tot el que han de ser, ni més ni menys, un monument literari petit però complex a la figura del nostre pare el llenguatge." Tina Vallès, Vilaweb, 23 de febrer de 2024.

"Una paraula inventada condensa una manera d’encarar la vida." Cristina Vilà Bartis, Empordà, 3 de març de 2024.

“La base de la cura és l’amor, amb l’amor tot s’ha d’anar poder fent.” Entrevista de Marc Giró al Vostè primer (RAC1) a Cristina Masanés, 27 de març de 2024.

“Un llibre amorós on no hi sobra ni hi falta res” Màrius Serra, La Vanguardia, 29 de març. 2024.

“El llenguatge, aquest element que és tan constitutiu i que quan intentes desbrossar una mica el seu fonament cerebral segueix sent un gran misteri” David Guzman, Ciutat maragda (Catalunya Ràdio), 30 de març 2024.

“Un llibre descarnat, en el sentit que no hi ha greix, que tota paraula compta” Eva Vàzquez, El PuntAvui, 1 d'abril de 2024.

“Un relat amb càrrega emotiva però serè prou concís i gens pornogràfic” Gerard Cisneros Cecchini, La lectora, 9 d'abril 2024. 

"Un llibre hipnòtic i formidable" Anna Ballbona, catorze, 12 d'abril 2024.

"Cristina Masanés continua ensenyant filosofia en la mesura que pensa sobre la misteriosa experiència dels humans." Imma Merino, El Punt Avui, 15 d'abril 2024.

Entrevista de Bernat Puigtobella a Cristina Masanés a Núvol, 22 d'abril de 2024.

Jordi Llavina, diari Ara, 22 d'abril de 2024.