Seminari Vents de l’est: Comunismes futurs

Redacció L'Avenç

dilluns, 26 de febrer del 2018

Durant els dies 2 i 3 de Març es durà a terme el seminari Vents de l’est: comunismes futurs. Dirigit per Marcelo Expósito i Jaime Vindel, com una part de l’eix «Imaginació política i materialisme cultural» del PEI Programa d’Estudis Independents del MACBA. [+]

Tribuna_de_Lenin_003.8

Aquest seminari planteja una constel·lació de conceptes, reprenent tant algunes antigues paraules clau com components sufocats o no hegemònics de la tradició comunista, i provant de sumar-hi, temptativament, algunes noves nocions comunes: Camarada, Productivisme, Comunisme, Materialisme, Despossessió, Municipalisme, Processos Constituents, Béns Comuns, Guerra, Deute, Desig. És impossible construir una mena de diccionari sistemàtic en viu; però potser aquest conjunt incomplet d’aproximacions de viva veu serveix de model per a un tipus de reflexió sobre l’herència i el futur de les lluites «comunistes» per l’emancipació i la redistribució.

Prèviament al seminari, es realitzaran els tallers Una plataforma filosòfica i política per pensar els comuns, a càrrec de María Eugenia Rodríguez Palop i L’art de la producció, de Lenin a Stalin, a càrrec de Christina Kiaer. Aquests tallers són exclusius pels alumnes del PEI.

INFORMACIÓ:
Dates: el 2 i 3 de març del 2018

Lloc: Museu d’art contemporani de Barcelona, plaça dels Àngels, 1, 08001 Barcelona. Telèfon: 934 12 08 10.

Accés: Autobús 120 parada Pl. dels Àngels.

Preu: 15 € (Estudiants 10 €).

PER SABER-NE MÉS:
Podeu consultar l'article "La revolució russa", que correspon al número 438 de L'Avenç. On a partir de diversos pensadors d’arrel marxista s’analitzen les certeses i els desastres de la Revolució d’Octubre, i el que aquesta comporta en el present i futur.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.