Vic porta la cultura catalana a debat

Redacció L'Avenç

dimecres, 27 de abril del 2016

LOGO-COMMEMORACIO

En el marc de la capitalitat cultural catalana de la ciutat de Vic, avui la Fundació CCC organitza una taula rodona al voltant del Congrés de Cultura Catalana dins el cicle "La cultura catalana a debat". Serà a Can Pau Raba a les 19h. [+]

"La història d'un debat: el Congrés de Cultura Catalana" del mes d'abril (dies 27, 28 i 29) comptarà amb les ponències següents:

-"Els Països Catalans a través del Congrés de Cultura Catalana". Enric Pujol, Doctor en Filosofia i Lletres.

-"Llengua i sociolingüística en el marc del Congrés de Cultura Catalana". Isidor Marí, Sociolingüista eivissenc i llicenciat en Filologia catalana.

-"El Congrés de Cultura Catalana i la transició política". Patrícia Gabancho, Periodista i escriptora.

El cicle tindrà continuïtat del 3 al 7 de maig, i vol ser un punt de trobada perquè des de professionals del sector, fins a acadèmics, passant pels ciutadans proposin noves estratègies, formules i accions a dur a terme en qualsevol dels àmbits que conformen la cultura i des de tots els seus vessants. Un espai que permeti plantejar nous reptes amb propostes reals i aplicables, on la teoria prengui forma de projectes assumibles i viables.

La trobada es desenvoluparà a patir de dos grans blocs un primer d’estudi, anàlisi i reflexió amb propostes on professionals del sector, estudiosos, teòrics, professorat especialitzat debatran des d’un punt de vista més internacional, conceptual i teòric, qüestions importants de la cultura.

El segon bloc serà un espai obert i de debat on s’exposaran experiències concretes, d’èxit, innovadores que s’han posat a la pràctica des de diferents àmbits del sector. Experiències que hauran de servir per debatre sobre aspectes més concrets i pràctics i que poden esdevenir font d’inspiració o model per a accions i propostes futures.

Moderada per la Presidenta de la Fundació, Marta Rovira i Martínez, la taula rodona serà el punt de partida dels actes del mes d'abril, dedicats a la reflexió al voltant de la cultura catalana, així com a l'anàlisi del seu estat actual i les seves expectatives de futur.

INFORMACIÓ:

Data: 27 d'abril a les 19h

Lloc: Can Pau Raba (C/ Raval Cortines, 24, Vic)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.