Presentació de 'La Legión Cóndor' al Memorial Democràtic

Redacció L'Avenç

dimecres, 30 de març del 2016

legio_condor_web.jpg_1616332855

Demà, dia 31 de març, es presenta el llibre La Legión Cóndor. Atlas de la Guerra Civil Española, de Jordi Barra. Serà al Memorial Democràtic a les 19:30h. [+]

Es tracta del tercer volum de l’Atlas de la Guerra Civil Española. La presentació tindrà lloc dijous 31 de març al Memorial Democràtic. La presentació anirà a càrrec de Jordi Barra, autor i cartògraf del llibre; Ton Barnils, editor del llibre; l’historiador Josep Lluís Martín Ramos, responsable de la introducció del llibre i exdirector de L'Avenç, i Plàcid Garcia-Planas, director del Memorial Democràtic. La presentació d’aquesta obra és una de les activitats paral·leles de l’exposició Franco neutral?, que es pot visitar al Memorial Democràtic del 17 de març al 31 de desembre.

Aquest llibre, editat per Edicions Dau, és el tercer volum de l’Atlas de la Guerra Civil Española. Descriu amb precisió els atacs de la Legió Còndor. Els mapes són majoritàriament inèdits i ofereixen una interessant aproximació al conflicte des de la cartografia. Compten amb una introducció històrica, comentaris detallats i cronologies.

La Legió Còndor va ser una força d’intervenció majoritàriament aèria que Hitler va enviar a Espanya per lluitar a la Guerra Civil. La seva presència al llarg de tot el conflicte va resultar decisiva a diversos fronts com el nord i en la destrucció de Guernica. A més de bombardejar la població civil, la Còndor va participar en moltes batalles, entre les quals destaquen la de Brunete, la de Terol i la de l’Ebre.

Aquest atles descriu amb precisió aquests episodis i d’altres, com el pont aeri sobre l’estret de Gibraltar, l’intent fallit de rescat de José Antonio Primo de Rivera o els atacs a Andalusia. Els mapes són majoritàriament inèdits i ofereixen una interessant aproximació al conflicte des de la cartografia. Compten amb una introducció històrica, comentaris detallats i cronologies.

INFORMACIÓ:

Data: 31 de març a les 19:30h

Lloc: Memorial Democràtic (C/ Peu de la Creu, 4, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

L'any 2013 L'Avenç va publicar un article sobre la Legió Còndor. El podeu llegir aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.