Pintura Història Catalana

Redacció L'Avenç

dijous, 28 de gener del 2016

Pintura Historica Catalana

L'editorial Base acaba de publicar un volum en edició de luxe que recull 130 pintures de temàtica històrica dels millors artistes catalans des del segle XIX i fins a la primera meitat del segle XX. [+]

Sota la direcció de l'historiador de l'art Francesc Fontbona, el llibre reprodueix cada una de les obres pictòriques així com detalls de les mateixes amb la màxima fidelitat a l’obra original. Algunes de les pintures pertanyen a col·leccionistes particulars, motiu pel qual el llibre presenta un atractiu afegit.

Cada pintura va acompanyada d’un estudi detallat, una biografia de l’artista a la qual s’han incorporat les últimes recerques, i d’un marc històric que facilita la comprensió dels fets plasmats pel pintor. A la qualitat de les pintures i dels textos s'hi suma la de les fotografies de les pintures, encarregades en la seva majoria a Ramon Manent, un reputat professional del sector, especialitzat en obres d’art.

A l’obra l’acompanya una litografia (estampa digital giclée) de l'original Des del mar del pintor Josep Guinovart, de la qual s'ha fet un únic tiratge de 890 exemplars numerats de l'1/890 al 890/890, amb el seu corresponent certificat d’autentificació de la Fundació Guinovart.

Trobareu més informaicó sobre el llibre aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.