Les veus de les dones

Redacció L'Avenç

dijous, 28 de juliol del 2016

Les veus de les dones

Fins al 31 d'octubre es pot visitar a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona l'exposició "Les veus de les dones", per posar llum sobre el paper de les dones en moments crucials de la nostra història com són la guerra civil, el franquisme i la transició a la democràcia. [+]

Les veus de les dones

Coincidint amb la commemoració dels 80 anys de l’inici de la guerra civil espanyola, l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona ofereix un recorregut per les etapes més convulses del passat segle des d’un punt de vista estrictament femení. Les veus de les dones: guerra civil, franquisme i transició, amb Mercè Làzaro com a comissària, presenta l’expressió subjectiva d’un conjunt de testimonis crucials que durant anys han estat silenciats.

L’exposició recull documents en format paper, com cartells, dibuixos i fulletons de l’època, i deixa sentir per primer cop la veu de 16 testimonis recollits al Fons Oral de l’Arxiu. “Una de las experiencias más penosas y que más huella han dejado en mí, fue el fusilamiento de las trece muchachas que formaban parte de un expediente de 60”, expressa Carmen Chicarro, que va viure en primera persona l’afusellament de les Trece Rosas. També es pot sentir a Concha Pérez, miliciana al front d’Aragó; Neus Català, supervivent d’un camp d’extermini nazi; o Montserrat Roig i Maria del Mar Bonet, veus testimonials dels inicis del feminisme català.

INFORMACIÓ:

Lloc: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. La Casa de l’Ardiaca, Santa Llúcia, 1. Barcelona. Tel. 932 562 255.

Data: Fins al 31 d’octubre.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.