La dimensió poètica de la realitat

Redacció L'Avenç

dissabte, 24 de setembre del 2016

Amador Vega

El dijous 29 de setembre Amador Vega, comissari de l'exposició "La màquina de pensar. Ramon Llull i l’«ars combinatoria»", ens descobreix de quina manera analitzava la realitat Ramon Llull, en una conferència que tindrà lloc al CCCB. [+]

Per a Ramon Llull la realitat està constituïda per una triple dimensió: humana, divina i còsmica. La mesura del món està estretament relacionada amb l’ordre de l’esperit i aquest, així mateix, amb els diferents graus de l’existència: les pedres, les plantes, els animals, l’home, els àngels i Déu. Tota la realitat es mou i es relaciona orgànicament, segons el ritme poètic de l’alta consciència còsmica que Llull va desenvolupar al segle XIV i que avui ens sembla sempre nova.

La conferència, a càrrec d'Amador Vega i presentada per Rosa Ferré, tindrà un preu de 3€ i serà gratuïta pels Amics del CCCB, aturats, carnet docent i jubilats amb la Targeta Rosa. Es realitzarà al vestíbul principal a les 18:30h.

INFORMACIÓ:

Data: 29 de setembre de 2016

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Podeu consultar el llibre Llull x Llull, publicat a Els Llibres de L'Avenç. Una antologia a cura de Joan Santanach, professor de literatura de la UB i comissari de l’Any Llull, que pretén oferir un tast dels títols més representatius d’un autor bàsic, per bé que al mateix temps encara molt desconegut, de la literatura catalana.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.