Fotografia i records desplaçats

Redacció L'Avenç

diumenge, 26 de juny del 2016

Records desplacats

El Pati de Lletres de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona acull, fins al proper 21 de juliol, la mostra fotogràfica “Records Desplaçats” de Ricard Martínez. [+]

Dins del DOCfield 16, el Festival de Fotografia Documental de Barcelona, el Pati de Lletres de la UB acull l’exposició “Records Desplaçats”, una reflexió sobre les persones desplaçades en el context específic de la Barcelona de la Guerra Civil i la postguerra. En un moment en què Europa torna a plantejar-se l’alçada dels seus murs socials i geogràfics davant de la crisi dels refugiats, el recull captura l’esforç necessari per existir de civils emigrants i refugiats que decidien instal·lar-se a Barcelona.

Ricard Martínez ha agrupat diversos records de pas deixats per aquelles persones que la ciutat va considerar forasteres i ho ha fet d’una forma ben especial. Mitjançant el gènere de la refotografia, l’artista ha tornat a capturar l’espai d’escenes prèviament immortalitzades amb l’objectiu d’unir el record passat amb el context present.

El proper dilluns dia 27 de juny, Rafael Martínez oferirà, de la mà de la directora del Festival Natasha Christia, una visita guiada per la mostra que comptarà amb el testimoni d’alguns protagonistes de les fotografies refotografiades i alguna altra sorpresa.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 21 de juliol (visita especial el 27 de juny)

Lloc: Pati de Lletres de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585, Barcelona

PER SABER-NE MÉS:

Per descobrir més sobre la mostra podeu consultar Arquitectura del punt de vista, un projecte artístic web que recull els treballs de Ricard Martínez.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.