Fira d’editorials independents Liberisliber

Redacció L'Avenç

dilluns, 26 de setembre del 2016

cartell liberis

Amb la participació de 48 editorials independents, aquest proper cap de setmana (els dies 1 i 2 d’octubre) Besalú acull una nova edició LiberisLiber , una fira anual on les editorials independents ofereixen les seves novetats i llibres de fons.

A més, s'organitza un seguit d'activitats vinculades a la literatura. Es tracta d’una programació farcida de propostes realment engrescadores: presentacions de llibres, simpòsiums, tallers, conferències, premis, recitals de poesia... En resum: un munt d’actes de tota mena imprescindibles pels amants de la bona literatura! [+]

L’any 2010 una colla d’amics va organitzar per primer cop la fira Liberisliber amb la intenció de descobrir al gran públic el fascinant i desconegut món de les editorials independents. Des d’aquella primera experiència, sis anys enrere, el nombre de participants i d’aficionats a la fira ha anat creixent a un ritme vertiginós. Cada vegada són més els que tenen clar que no es volen perdre aquesta cita que aconsegueix reunir a persones ben diferents, però que tenen totes en comú la passió per la literatura.

novetats set oct

L'Avenç serà present per primer cop a la fira, amb una bona part del seu fons editorial i les tres novetats més recents: Els papers d'Aspern, de Henry James (traducció de Joan Sellent); El pes fals, de Joseph Roth (traducció de Jaume Creus), que s'afegeix a les altres dues novel·les de Roth a L'Avenç: Job. Història d'un home senzill i La cripta dels caputxins; i sobretot Llull x Llull. Una antologia de textos de Ramon Llull, el llibre imprescindible que servix de porta d'entrada a la literatura del gran escriptor mallorquí.

A continuació, presentem una breu selecció de l’ampli ventall d’esdeveniments preparats pel cap de setmana, perquè en tingueu un petit tast i pugueu fer una idea de la gran varietat de propostes que hi tindran lloc. Consulteu aquí la programació completa.

Dissabte 1 d’octubre

matí

12:00h. [escenari] Existeix una guerra als corresponsals de guerra? Hi ha interès a utilitzar i silenciar periodistes durant un conflicte bèl·lic? Dos veterans corresponsals com Ramón Lobo i Eduard Sanjuán, més la presència de David Couso (qui narrarà el cas del seu germà assassinat a Irak per l’exèrcit d’EEUU), en parlaran. Modera: Marc Font.

tarda

19:00h. [escenari] 3a ESCARAMUSSA POÈTICA: batalla poètica sense treva entre els rapsodes Míriam Cano, Xènia Dyakonova, Miquel Àngel Llauger i Rosselló, Oriol Prat i Altimira, Esteve Plantada i Carles Rebassa. Com a mestre de cerimònies, Lluís Riera.

Diumenge 2 d’octubre

matí

11:00h. [Pl. Sant Pere] “Microshakespeare” és Shakespeare com mai l’havies vist ni sentit: humor, amor, intriga, mort, venjança, crispetes, actors que no són actors, públics entregats i grans ovacions.

tarda

19:15h. [Teatre Cal Tronc] S’han fet molts espectacles durant el darrer any sobre Ramon Llull. Però aquest és L’ESPECTACLE. Els poetes Enric Casasses i Josep Pedrals, més el dramaturg Jordi Oriol, ens representaran “La cirera i la garrofa. LLULLIFICAR, LLULLIFICABLE, LLULLIFICATIU”.

INFORMACIÓ:

Ubicació: L’espai central de la fira és a la Plaça Prat de Sant Pere de Besalú. La resta de seus estan a 1 minut a peu. En cas de pluja: totes les activitats es mantindran reubicades a la Cúria Reial, Teatre Cal Tronc i antic Hospital de St. Julià. L'organització posa a disposició un bus gratuït- el tiquet és bescanviable per un val pel mateix import en llibres- des de Barcelona.

Dates: 1 i 2 d’octubre.

Entrada lliure.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.