Barris, veïns i democràcia als #PremisCiutatBCN

Redacció L'Avenç

dilluns, 15 de febrer del 2016

Premi Ciutat BCN Andreu

Ahir es van lliurar al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona els Premis Ciutat de Barcelona a les millors creacions de 2015. Marc Andreu va rebre el Premi Agustí Duran i Sanpere d'Història pel seu llibre Barris, veïns i democràcia. [+]

Marc Andreu Ada Colau

Des de L'Avenç estem especialment contents d'aquest premi per l'estreta relació que tenim amb l'autor, col·laborador habitual de L'Avenç i que enguany publicarà un nou llibre sobre "Les ciutats invisibles", la sèrie de reportatges que va anar publicant a la revista sobre la Catalunya metropolitana.

Marc Andreu va agrair el premi per un llibre que reconstrueix la memòria de tota la gent que va lluitar des dels barris per fer una Barcelona i una societat democràtiques. L'autor va començar recordant que precisament ahir feia 40 anys del concert de Raimon al Palau Blaugrana dins el cicle de concerts "Raimon als barris" que la FAVB havia organitzat, el mateix mes en què Barcelona havia viscut dues grans manifestacions per reclamar llibertat, amnistia i estatut d'autonomia, també convocades per la FAVB com a paraigua de l'Assemblea de Catalunya. En el mateix mes havien tingut lloc una sèrie de vagues (també al mateix Ajuntament de Barcelona) per reclamar la democràcia, tot i que el dictador ja havia mort, i la mateixa FAVB havia lliurat una carta al príncep Juan Carlos en la seva primera visita oficial a Barcelona en aquest mateix sentit de demandes democràtiques.

Celebrem especialment també el Premi Ciutat de Barcelona de Mitjans de Comunicació al periodista Carles Capdevila, a qui vam passar el relleu després que l'any passat aquest premi fos per L'Avenç.

Podeu recuperar la gala de lliurament dels premis aquí. (el lliurament del premi a Marc Andreu a partir del minut 51)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.