August i la moneda al MNAT

Redacció L'Avenç

dilluns, 20 de juny del 2016

August

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona acull l'exposició "La moneda en època d'August", que es podrà visitar fins al proper 26 de juny. [+]

La moneda representa un instrument molt valuós per a l’arqueologia clàssica i per als museus arqueològics, ja que permet conèixer els sistemes d’organització econòmics i socials dels temps passats. El MNAT ha reunit a “La moneda en època d’August” una selecció de monedes que circulaven pels territoris romans en l’etapa imperial de Cèsar August (27 aC – 14 dC). De forma inèdita, gràcies a la implicació de tot un seguit d’experts col·leccionistes de la numismàtica antiga, l’exposició inclou la sèrie completa i exhaustiva de monedes encunyades a Tarragona dedicades, en gran part, a la memòria del sobirà romà i al culte a la seva divinitat, procés en el qual la ciutat fou pionera.

La mostra planteja qüestions rellevants entorn a l’ús de la moneda en època romana, des de la consideració del sistema monetari romà en general fins al cost de vida en aquell període, i també ofereix un recorregut pels diferents moments de la vida d’August a través de les monedes, en les quals es poden apreciar els esdeveniments que el portaran a ostentar el poder imperial unipersonal i a assentar unes estructures d’organització de les quals tots en som hereus.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 26 de juny

Lloc: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (Plaça del Rei, 5, Tarragona)

PER SABER-NE MÉS:

Pots consultar el web del MNAT.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.