"7 vaixells, 7 històries" al Museu Marítim de Barcelona

Redacció L'Avenç

diumenge, 11 de setembre del 2016

7 vaixells, 7 històries

El Museu Marítim de Barcelona us presenta "7 vaixells, 7 històries", una nova exposició semipermanent sobre històries de vaixells on es podran veure exposats alguns dels models de vaixell més destacats del Museu, des de navilis fins a portacontenidors, així com objectes diversos del fons del Museu, com ara atles i cartes nàutiques, instruments de navegació, canons, elements per facilitar l’estiba de les mercaderies, gravats, exvots, armes, documents, etc. [+]

En totes les èpoques i a tots els mars els vaixells han estat els instruments que han permès l’ésser humà comerciar, viatjar, descobrir, lluitar i ara també gaudir. Els vaixells són màquines però tenen personalitat, tenen nom i tenen el seu caràcter, com pot assegurar qualsevol navegant. El vaixell és un vehicle però al mateix temps és un contenidor, de coses i de persones, però també de vivències, d’històries i de mites. Un contenidor que anima a descobrir el desconegut, com els contenidors d’aquesta exposició.

L'exposició convida l'espectador a navegar per diverses narracions utilitzant diferents vaixells com a grans protagonistes, triant entre set grans temes universals que conformen els diferents àmbits de la mostra: el conflicte, el lleure, el descobriment del món, el transport de mercaderies, la pirateria, el viatge i el canvi tecnològic.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 31 de desembre de 2016.

Lloc: Museu Marítim de Barcelona (Av. de les Drassanes s/n, Barcelona).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.