La festa popular, la catalanitat cívica

Redacció L'Avenç

diumenge, 26 de abril del 2015

festapopular

El Museu d’Història de Catalunya acull, fins al 3 de maig, l’exposició itinerant “La festa popular, la catalanitat cívica”, que mostra els orígens, els canvis i la importància d’aquestes celebracions com a expressió cívico-política de la societat catalana. [+]

L’exposició vol donar a conèixer l’antiguitat i la rellevància del fenomen festiu, no tant des d’un punt de antropològic o etnològic, sinó des de la sociologia i la política, entenent la política com la participació de les persones en els afers ciutadans. També ens mostra com la festa popular va més enllà d’omplir el temps d’oci cul­tural de la societat. Les manifestacions festives emmarquen les relacions entre les persones que viuen en societat i les seves relacions amb el medi que les envolta. Entre d’altres coses, celebren la relació de l’home amb la natura, amb el treball, amb la religió, amb l’oci, amb l’art i amb la cultura.

És una exposició itinerant organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional. Després de passar per Barcelona, també es podrà visitar en altres poblacions d’arreu de Catalunya.

INFORMACIÓ:

Dia: Fins al 3 de maig de 2015.

Preu: Entrada gratuïta.

Lloc: Museu d’Història de Catalunya. Pl. de Pau Vila, 3. Barcelona. 93 225 47 00.

Podeu consultar la resta de poblacions per on passarà l’exposició aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.