Estudis sobre la cartografia de Barcelona dels s. XVIII al XXI

Redacció L'Avenç

diumenge, 15 de febrer del 2015

Estudis cartografia Barcelona

DEMÀ a les 19h a Arxiu Històric de la Ciutat, presentació del llibre Estudis sobre la cartografia de Barcelona, del segle XVIII al XXI: Els mapes d'una ciutat en expansió. [+]

El llibre, coordinat per Ramon Grau i Carme Montaner, recull els treballs de recerca presentats a les Segones Jornades d'història de la cartografia de Barcelona, celebrades els dies 17 i 18 d'octubre de 2012 a la Casa de l'Ardiaca, com un nou fruit de la col·laboració establerta entre l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. És un conjunt d'aproximacions a la cartografia barcelonina que tenen en comú la referència a una expansió urbana que, arrencant del segle XVIII i amb un primer gran clímax a mitjan XIX, arran de l'enderroc de les muralles, ha continuat fins als nostres dies sota formes sempre renovades i una complexitat creixent. Paral·lelament al procés d'urbanització, el progrés de les tècniques de representació cartogràfica al llarg de l'Edat Contemporània ha contribuït poderosament a anar fent front a les sempre renovades exigències de coneixement i control del territori sentides per les diverses administracions públiques amb responsabilitats locals.

La presentació anirà a càrrec d'Oriol Nel·lo, geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori, i professor de la UAB.

INFORMACIÓ:

Lloc: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (Santa Llúcia, 1, Barcelona)

Data: Dimarts 17 de febrer de 2015 a les 19h.

Organitza: Institut Cartogràfic de Catalunya i Arxiu Històric de la Ciutat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.