'Estructures d'excepció', taller a l'Arts Santa Mònica

Redacció L'Avenç

dimarts, 14 de juliol del 2015

ArtsSMport

Del 16 al 18 de juliol, l’Arts Santa Mònica ofereix Estructures d’Excepció, un taller amb l’artista i arquitecta veneçolana Ángela Bonadies, en el marc del projecte Translocacions. Experiències temporals, pràctiques artístiques i contextos locals, iniciativa impulasada per Arts Santa Mònica i Idensitat. El taller pretén fer una reflexió sobre les formes de mobilitat contemporània i els seus efectes en els contextos locals. [+]

L'activitat se centrarà en el cas del Port de Barcelona, entesa com una estructura d’excepció en el marc urbà, atravessada per diverses formes de mobilitat i, alhora, part d’un front marítim vinculat a dos districtes de la ciutat (Ciutat Vella i Poble Sec), en els quals s’han fet visibles, en els últims temps, diverses tensions arran de la relació local-visitant.

A partir de l’exploració i anàlisi d'aquesta zona concreta, es prendrà com a punt de partida la metodologia de treball que Ángela Bonadies ha desenvolupat en diversos projectes a Veneçuela, per a assajar i posar en comú, en el context de Barcelona, estratègies de recerca en pràctiques artístiques que tenen la voluntat d’analitzar i incidir en un context social o territorial concret.

El taller comptarà amb la participació d’agents actius implicats en els diversos barris limítrofs a la zona portuària així com la participació d'antropòlegs i d'experts en planejament urbà i antropologia. L'activitat està dirigida a artistes, arquitectes, antropòlegs/ues, geògrafs/es urbans, sociòlegs/ues, historiadors/es de l'art, educadors/es socials i estudiants d'aquestes disciplines o d'altres, que estiguin interessades en l'àmbit de treball proposat.

INFORMACIÓ

Data: 16,17 i 18 de juliol, d'11 a 14h i de 16h a19h

Lloc: Espai residència. Arts Santa Mònica (Rambla, 7, Barcelona
)

Entrada lliure, aforament limitat amb inscripció aquí

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.