Simposi Disseny i Franquisme

Redacció L'Avenç

dimecres, 21 de febrer del 2018

Durant els dies 22 i 23 de febrer es durà a terme al Museu del Disseny de Barcelona el simposi Disseny i Franquisme. Amb l’objectiu d’explorar les condicions en les quals evoluciona la cultura material i visual d’Espanya durant el franquisme i de quina manera el disseny s’obre pas en un context ple de contradiccions. [+]

foto-biscuter-en-baixa-435x283

El simposi se situa en un context d’una economia i una societat que transitarà de la precarietat de la postguerra al creixement econòmic; de l’autarquia al “desarrollisme” industrial; d’un context en el qual la cultura es mourà en un marc de llibertats restringides, d’aïllament i també de repressió. Així la modernització es va desenvolupar sota condicions d’excepcionalitat política.

El disseny i la tasca dels nous professionals d’aquesta disciplina van acompanyar la comunicació de masses, el turisme i els nous consums i estils de vida, tot cercant alternatives a aquestes realitats socials; tant en el període de creixement com en la crisi de la dècada dels anys setanta. El simposi està organitzat per la Fundació Història del Disseny amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona.

INFORMACIÓ:
Dates: el 22 i 23 de febrer del 2018

Lloc: Museu del Disseny de Barcelona, Plaça de les Glòries Catalanes, 37, 08018 Barcelona. Telèfon: 932 56 68 00.

Accés: Metro L1 parada Glòries. Autobús 7 i 92 parada Pl. Glòries Catalanes. Tram T4, T5 i T6 parada Glòries.

Preu: 85 € (Estudiants i Amics de la FHD: 65€).

PER SABER-NE MÉS:
Podeu consultar l'article "Els anys del franquisme", que correspon al número 9 de L'Avenç. On trobaràs una ressenya sobre el llibre Els anys del franquisme de J.M. Colomer, J.M. Ainaud i B. de Riquer i una explicació del que va comportar per la societat catalana.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.