El rec comtal: l’aigua dibuixa la ciutat

Redacció L'Avenç

dimecres, 07 de març del 2018

Entre els dies 15, 16 i 17 de març El Born CCM organitza el II Simposi Internacional d’Arqueologia, que en aquesta ocasió se centra en l’estudi del Rec Comtal, una estructura hidràulica essencial en la història de la ciutat. [+]

Baner_capcalera_web_1440x400-px_01

A partir de diversos conceptes i activitats s’intentarà fer una aproximació al reg i tractar el tema de la gestió de l’aigua, l’agricultura, l’economia, el treball, l’urbanisme, l’enginyeria, el lleure, el patrimoni i el coneixement.

A través del II Simposi Internacional d’Arqueologia d’El Born CCM es vol donar visibilitat a totes aquelles recerques que, des de diverses vessants, han de permetre entendre l’estructura del Rec Comtal com una empremta viva del nostre passat en la ciutat contemporània i, alhora, com a font per a diversos àmbits de coneixement.

INFORMACIÓ:
Dates: 15, 16 i 17 de març del 2018

Lloc: El Born CCM, Plaça Comercial, 12, 08003 Barcelona. Telèfon: 932 56 68 51.

Accés: Autobús 39, 51 i H14 parada Estació de França.

Preu: Gratuït.

PER SABER-NE MÉS:
Podeu consultar "L’aparador", del número 428 de L'Avenç. On es parla del llibre l’Enric H. March: El Rec Comtal. 1000 anys d’història que estudia la història del canal hidràulic bàsic per al desenvolupament i vida de la ciutat de les poblacions del Pla de Barcelona, des de l’Alta Edat Mitjana fins al segle XX.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.