Darrers dies de l’exposició ‘Carme Garcia. Des del terrat’

Redacció L'Avenç

dimecres, 24 de octubre del 2018

Carme Garcia. Des del terrat

Carrer d'en Carabassa, 1960 .AFB. Carme Garcia

Si no heu anat, teniu fins el proper 27 d’octubre per gaudir de l’exposició Des del terrat al Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AF), una mostra que permet descobrir la qualitat del treball de Carme Garcia Padrosa d’una fotògrafa aficionada barcelonina (1915-2015) que fou una de les pioneres de la fotografia a Catalunya del segle XX [+]

La mostra treu a la llum una petita part de les 9.000 imatges cedides per la mateixa autora a l'Arxiu l'any 2011. La trajectòria fotogràfica de Carme Garcia Padrosa (Barcelona 1915-2015) s'inicia el 1935 i té continuïtat fins al 1987. Durant aquest temps, va convertir el terrat de casa seva en mirador i estudi fotogràfic.

En total, se'ns presenten seixanta-set fotografies totes en blanc i negre –com correspon als usos de l'època més activa de la seva producció (1950-1977)--, positivades en l'actualitat a partir dels negatius del fons. Les imatges han sigut ordenades amb criteri expositiu en diferents seccions per tal de fer la visita molt entenedora, i permeten seguir els diferents temes que va abordar al llarg de la seva carrera.

Així, el recorregut proposat a través de les fotografies, des del terrat baixa a les cases veïnes per captar escenes d'interior, per sortir després als carrers de Barcelona i de moltes altres ciutats. I retorna al terrat, en els darrers anys. Una selecció que posa en relleu la particular visió d'aquesta fotògrafa i el seu afany per captar l'activitat i la vida en tots els àmbits i espais, sense dicotomies entre interior i exterior, sense distincions entre espai públic, semipúblic i privat, ni entre el viatge i l'espai domèstic.

MÉS INFORMACIÓ:

Dates: fins al 27/10/2018

Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona Plaça Pons i Clerch, 2, planta 2a,

Horaris: de dilluns a dissabte, de 10 a 19 h.

Preu: entrada lliure.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.