Cinquena edició del Mercat del Llibre de Nadal a l'Antiga Fàbrica Damm

Redacció L'Avenç

dimarts, 27 de novembre del 2018

mercat-del-llibre

El pròxim 1 de desembre l’Antiga Fàbrica Estrella Damm es convertirà, per cinquè any consecutiu, en l’escenari del Mercat del Llibre de Nadal, per iniciativa del club Tr3SC. Una jornada de tallers, xerrades, trobades amb autors, activitats infantils, signatures de llibres, recitals i concerts relacionats amb el llibre i el món literari. Dintre els actes programats, Julià Guillamon i Adrià Pujol, autors de El barri de la Plata i Els Barcelonins, respectivament –ambdós editats per L’Avenç– participaran en la taula rodona "Barcelona com a escenari literari", a les 11h. [+]

Barcelona segueix sent una referència en la literatura i aquests dos autors, juntament amb Aureli Vázquez -autor de La Barcelona Fosca- com a moderador, debatiran sobre la serva versió de la ciutat i com els ha influenciat per fer-ne d’ella una de les protagonistes dels seus llibres. Serà a la Sala e Bàscules (Escenari Pompeu Fabra. 11.00 hores). Però aquesta serà només una de les activitats preparades al llarg del dia (de 11.00 a 21.00 hores) en aquest esdeveniment que s'ha consolidat com el Sant Jordi d'hivern, organitzat pel Club TR3SC amb la col·laboració especial d’Estrella Damm i Barcelona Ciutat de la Literatura.

Guillamon i Pujol són dos escriptors entre el centenar que participaran en activitats literàries per a tots els públics, escampades per diferents escenaris de la fàbrica, en aquesta jornada gratuïta dedicada a la literatura que comptarà amb altres autors com Màrius Serra, Toni Soler, Carme Riera, Joan Margarit, Najat El Hachmi, Sergi Pàmies i Antoni Bassas, entre molts altres, que també signaran les seves últimes obres als lectors que ho desitgin i, alguns d’ells, oferiran xerrades i converses temàtiques.

Diverses editorials de Llegir en Català hi participen amb aquestes activitats:

Barcelona com a escenari literari (amb la participació de L'Avenç)
Barcelona segueix sent una referència en la literatura. Els escriptors Julià Guillamon i Adrià Pujol, autors de novel·les que tenen Barcelona de rerefons, conversaran per donar-nos la seva visió de la ciutat i per com els ha influenciat per fer-ne d’ella una de les protagonistes de les seves obres.

Lectura Pedrolo (amb la participació d'Alrevés/Crims.cat)
Ara fa 100 anys que va néixer Manuel de Pedrolo, considerat l’escriptor català més prolífic del segle XX. Censurat pel franquisme, moltes de les seves obres van veure la llum a destemps, però la seva constància i perseverança han fet de Pedrolo un dels escriptors més apreciats pels lingüistes catalans. Aina Torres, qui ha escrit Manual de Pedrolo, Ana Maria Villalonga, comissària de l’Any Manuel de Pedrolo, i representants de les editorials que han publicat enguany llibres sobre l’escriptor (Ilya Pérdigo -Alrevés/Crims.cat-, Marc Moreno i Alba Cayón) celebraran aquest aniversari llegint fragments de la seva obra

Noves veus de la novel·la (amb la participació d'Edicions del Periscopi)
Quatre escriptores revelació ens explicaran la seva història i com han entrat en el món de la novel•la i per què. El risc més gran és l’obra amb la que s’inicia Laura Pinyol i podria ser perfectament el títol d’aquesta xerrada, per la dificultat de fer una primera novel·la. Amb Permagel, llibre revelació del Sant Jordi d’enguany, d’Eva Baltasar, tindrem ganes de romandre eternament en la literatura. Amb la Marta Orriols aprendrem a parlar amb les plantes que ens envoltaran el dia del Mercat i Luna de Miguel ens farà recordar amb El funeral de Lolita a un dels personatges més intrigants de la literatura universal.

Ficció i realitat (amb la participació d'Alrevés/Crims.cat)
Com explicar la realitat a través de la ficció? O, com fer de la realitat una bona història de ficció? Els escriptors Andreu Martín, Sebastià Benassar i Empar Fernández ens resoldran els dubtes i presentaran les seves últimes novel•les: L’Harem del Tibidabo, d’Andreu Martín; Hotel Metropole, de Sebastià Benassar; i La epidemia de la primavera, d’Empar Fernández.

MÉS INFORMACIÓ:

Data: 1 de desembre

Lloc: Antiga Fàbrica Estrella Damm

Carrer Rosselló, 515, 08025 Barcelona

Horari: de 11.00 a 21.00 hores

Preu: gratuït amb inscripció prèvia a www.mercatllibre.cat

Consulteu el programa d'activitats, horaris i escenaris aquí

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.