VII Jornades Filosòfiques

Redacció L'Avenç

divendres, 16 de setembre del 2016

VII Jornades Filosòfiques

Del 19 al 21 de setembre, se celebren les VII Jornades Filosòfiques dedicades a El valor de les drogues. Les substàncies de la societat contemporània, organitzades per l'Arts Santa Mònica, el CCCB, i l'Institut Francès de Barcelona, i comissariades per Xavier Bassas i Felip Martí-Jufresa. [+]

Les VII Jornades Filosòfiques aborden una qüestió que, mirada amb calma i sense prejudicis, travessa amb més o menys intensitat la vida de gairebé tothom: les drogues. L’objectiu d’aquestes jornades és, doncs, contribuir a desconstruir la consistència mateixa del concepte de droga, és a dir, les distincions categorials que l’han estructurat de manera dominant: legal/il·legal, natural/química, dura/tova, terapèutica/recreativa, inspiradora/autodestructiva.

La sessió inaugural de les Jornades es farà el dilluns 19 de setembre a les 18.30h al CCCB. La segoa sessió a l'Arts Santa Mònica tractarà les Substàncies de la modernitat amb diverses conferències: Dels quinquis a les narcocultures actuals a càrrec de la investigadora Amanda Cuesta; Sense passar-se de la ratlla a càrrec del psicòleg David Pérez M. Oró; Les drogues: nucli i atractor de tota cultura humana a càrrec de l'antropòleg Josep Maria Faricgla; i, La industrialització del plaer a càrrec del filòsof Yves Michaud, seguit d'un debat. La darrera jornada es farà a l'Institut Francès de Barcelona sota el títol Els límits de l'experiència.

L'entrada als actes és lliure però les places són limitades. Les activitats comptaran amb serveis de traducció simultània.

INFORMACIÓ:

Data: del 19 al 21 de setembre

Lloc: al CCCB (Montalegre, 5, Barcelona), l'Arts Santa Mònica (La Rambla, 7, Barcelona) i l'Institut Francès de Barcelona (Carrer Moià, 8, Barcelona).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.