"Tota fotografia és un enigma" a Foto Colectania

Redacció L'Avenç

divendres, 13 de maig del 2016

Anónimo, Ca. 1910, postal fotográfica

La mostra "Tota fotografia és un enigma", situada a la Fundació Foto Colectania, està formada per més d'un centenar de fotografies que Michel Frizot, historiador i teòric de la fotografia, ha aconseguit reunir durant les darreres dècades. Es podrà veure fins al 21 de maig. [+]

Les fotografies que hi ha són producte de l'interès visual o documental de Frizot, són imatges d'autors anònims, desconeguts, fotògrafs de premsa o entusiastes de la fotografia que van cridar-li l'atenció. Aquest centenar de peces formen part de la mostra que Foto Colectania ha programat aquest any, anomenada "Però, què és la fotografia?". L'exposició s'aventura a explorar què és un enigma per a la mirada en l'àmbit de la fotografia des de l'òptica de Michel Frizot i aconsegueix fer reviure una situació determinada a l'espectador amb les claus que ofereix cada imatge.

L'exposició està coproduïda pel Musée Nicéphore Niépce i la Maison Européene de la Photographie.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 21 de maig

Lloc: Fundació Foto Colectania (C/ Julián Romea, 6, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Adjuntem dos articles publicats a L'Avenç que aborden el tema de la fotografia. Un és "La fotografia i el seu temps", de Susanna Portell (núm. 410, març de 2015), en què parla, entre d'altres, d'una exposició anterior a la mateixa Fundació Foto Colectania. L'altre és "Els arxius d'imatge i l'anàlisi documental de la fotografia", de Carles Vicente, més antic i de caràcter general (núm. 116, maig de 1988).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.