Taller de Política. La ciutat en moviment. Crisi social i resposta ciutadana

Redacció L'Avenç

divendres, 29 de gener del 2016

Oriol Nel·lo

El Taller de Política debatrà el proper dimecres 3 sobre el llibre d'Oriol Nel·lo La ciudad en movimiento. Crisis social y respuesta ciudadana que tracta d’oferir una anàlisi de les motivacions i els efectes dels moviments socials urbans contemporanis en els països del sud d’Europa. [+]

"La construcció de la ciutat és percebuda sovint com el resultat directe de la decisió dels poders polítics i econòmics, o, a tot estirar, pels tècnics que treballen al seu servei. Tanmateix, la realitat resulta força més complexa. A la ciutat conviuen multitud d’interessos contraposats, sovint contradictoris, i la forma com l'espai urbà es configura pot, indiscutiblement, afavorir uns sectors de la ciutadania i perjudicar-ne uns altres. Per això, no és d’estranyar que ciutadans corrents, sense especial poder polític i econòmic, s’organitzin en moltes ocasions per tal de fer valdre les seves aspiracions i els seus drets. Amb la seva actuació, aplegant-se en associacions i moviments, aconsegueixen sovint alterar les actuacions d’institucions i agents econòmics. Per això poden ser considerats també, a dreta llei, constructors de ciutat."

Trobareu més informació i ressenyes sobre el llibre aquí.

INFORMACIÓ:

LLOC: Llibreria Alibri (Balmes, 26. Barcelona)

DATA: Dimecres 3 de febrer a les 18,30h

ORGANITZA: Taller de Política

PER SABER-NE MÉS:

L'Avenç s'ha ocupat d'aquests temes tot sovint. De fet, ahir mateix, vam organitzar un debat sobre els moviments socials en el marc del cicle Les justes del Born, èn van participar dos experts de la casa, Marc Andreu i Marina Subirats. Trobareu més informació aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.