Primers pagesos al MUHBA

Redacció L'Avenç

dilluns, 23 de maig del 2016

PrimersPagesos

El Museu d'Història de Barcelona acull l'exposició "Primers pagesos. La gran innovació fa 7.500 anys", que mostra les maneres de viure que hi havia set mil·lenis ençà: la innovació que va viure Barcelona vinguda del Pròxim Orient. [+]

L'exposició s’endinsa en les comunitats agràries formades al neolític, arran de la domesticació de plantes i animals. La gran innovació, sorgida al Pròxim Orient, va arribar al pla de Barcelona fa uns 7.500 anys. "Primers pagesos" sistematitza les recerques dels darrers vint-i-cinc anys i esbossa, per primera vegada, una síntesi de la Prehistòria al pla de Barcelona, des dels assentaments pioners del neolític antic fins al primer desenvolupament de les societats metal·lúrgiques en el II mil·lenni abans de la nostra era.

Aquesta domesticació de plantes i d’animals és una innovació que es va produir al Pròxim Orient fa, de fet, uns 12.000 anys, i que va arribar al Mediterrani occidental en fa uns 7.500. En el VI mil·lenni abans de la nostra era els grups humans que tenien l’agricultura i la ramaderia com a forma de subsistència es van instal·lar al pla de Barcelona i van ser els artífexs de la primera gran transformació del seu paisatge. Eren les primeres comunitats que ocupaven i explotaven de manera estable el territori on avui s’aixeca Barcelona.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 13 de novembre

Lloc: Museu d'Història de Barcelona (Plaça del Rei, s/n, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.