Periodisme, música, cultura

Redacció L'Avenç

dimecres, 10 de febrer del 2016

Esmuc cultura

L'Esmuc organitza avui una jornada de debat per posar en relació música, periodisme i difusió de la cultura amb dues taules rodones dirigides a professionals, estudiants i obertes al públic. [+]

El programa de la jornada és el següent

- 16,30 h: Periodisme musical i noves tecnologies.

Com ha canviat la manera d'escriure i fer periodisme musical amb els nous mitjans de comunicació i les xarxes socials? Com s'ha viscut aquesta transformació i quines són les maneres que en l'actualitat es fan servir en el periodisme musical?

Els convidats a aquest taula reflexionaran sobre aquests canvis i els requisits necessaris per a un nou periodisme.

Participants:, Jordi Novell (Enderrock) Àlex Robles (Catalunya Música) i Pere Andreu (blog "El quadern de l'apuntador"). Moderador, Josep Pujol (Esmuc).

- 19,00 h: El paper de la música en la difusió de la cultura.

Com es parla de música des de la perspectiva de "fer cultura"? Com pot la música ajudar el desenvolupament d'altres formes artístiques? Quines són les seves aportacions? Què representa la música en la visió estètica, artística i en el pensament dels agents culturals?

En resum, des d'aquesta taula es vol conèixer i confrontar punts de vista sobre les possibilitats que ofereix la música per part de persones que es dediquen a la difusió cultural des d'altres camps.

Participants: Vicenç Villatoro (CCCB), Jordi Lara (TV3), Joaquim Rabaseda (L'Esmuc, L'Avenç) i Aina Vega (digital Núvol). Moderador, Josep Pujol (Esmuc).

INFORMACIÓ:

Data: 11 de febrer de 2016 a les 16,30h

Lloc: Aula de Cor de l’Esmuc (Padilla, 155, edifici L’Auditori, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.