Nous relats fotogràfics

Redacció L'Avenç

divendres, 24 de juny del 2016

Relats

L'Arts Santa Mònica ha reunit una selecció d'obres rellevants realitzades per setze fotògrafs de les últimes generacions en diversos països. [+]

“Nous relats fotogràfics” és una aproximació als nous modes d’expressió fotogràfica que s’han desenvolupat en els darrers anys del segle XXI. La mostra permet apreciar una evolució significativa d’aquest art gràcies a la seva disposició lineal, que converteix el conjunt en un relat coherent i cohesionat, entès com a connexió de diversos fets, però també com a conjunt de relacions entre imatges, idees i situacions.

Amb obres de Laia Abril, Samuel Aranda, Israel Ariño, Rafael Arocha, entre molts d’altres, l’exposició representa també una reivindicació generacional, ja que agrupa a diversos artistes nacionals i internacionals de les últimes generacions, nascuts gairebé tots en els anys setanta i vuitanta del segle anterior.

Temàticament, les creacions contemplen i consideren algunes de les qüestions fonamentals que defineixen la nostra època, i el seu conjunt significa una reflexió sobre la condició humana en aquests primers anys del segle XXI. “Nous relats fotogràfics” s’inicia amb fotografies que posen rostres personals a situacions com la desigualtat, l’explotació laboral en diversos continents i la insolidaritat cap als refugiats que escapen de la guerra i de la dictadura de Síria i són rebutjats pels governs europeus. Continua amb reflexions sobre l’espectacle, el desassossec, el benestar material, la vida nocturna i la manca d’identitat en les grans ciutats modernes. Finalment, la mostra acaba amb una vessant més espiritual i presenta diverses obres que tracten el tema mitològic, espiritual i tribal de la transcendència humana.

“Nous relats fotogràfics” permet constatar que la fotografia després de l’etapa postmoderna és, de nou, un art que es renova, s’expandeix i es reinventa de forma constant.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 3 de juliol

Lloc: Nivell 1 Arts Santa Mònica (La Rambla, 7, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Podeu consultar el web de l'exposició, així com també el seu dossier de premsa i les diverses activitats que s'han organitzat al voltant de la mostra.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.