Les ciutats del segle XXI

Redacció L'Avenç

dilluns, 30 de maig del 2016

Baix Llobregat

En el marc dels debats preparatoris del congrés "El Baix Llobregat a debat" que tindrà lloc aquest estiu a Sant Feliu de Llobregat, demà dimarts a les 18.30 a la Biblioteca de Martorell tindrà lloc la taula rodona "Les ciutats del segle XXI". [+]

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat impulsa la celebració del Congrés “El Baix Llobregat a debat” que s’organitza amb una nodrida representació d’institucions i entitats per reflexionar i debatre sobre el futur de la comarca. En uns moments de cruïlla històrica, de crisi econòmica, social i de model territorial, el debat pretén cercar respostes col·lectives; analitzar la transformació i l’actiu de la comarca. Copsar el present o repensar i projectar el Baix Llobregat del futur sense oblidar el passat.
S'estructura en tres eixos: Identitat, cultura i coneixement; Compromís, cohesió i dinamització econòmica; i Entorn i gestió del territori.

En el marc d'aquest tercer àmbit demà tindrà lloc una taula rodona a la Biblioteca de Martorell amb la participació del geògraf Oriol Nel·lo; Josep M. Carreras, director d'urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona; Mariona Tomàs, sociòloga i professora de ciència política de la Universitat de Barcelona; Frederic Ximeno, sots-director de l'Estudi Ramon Folch; i Maite Ruf, arquitecta, que farà de moderadora.

Alguns dels temes que estaran sobre la taula són:

> Urbanisme del segle XXI. Models de ciutat. Justícia urbana. Ciutats intel·ligents

> Compromís ciutadà per la sostenibilitat. L’energia, la gestió de l’aigua, gestió dels residus, conseqüències geomorfològiques del canvi climàtic

> Nova Governança, governs oberts, noves formes de gestió, participació i transparència

> Els barris. Convivència en la diversitat. Cooperació i empoderament comunitari. Les xarxes relacionals

INFORMACIÓ:

DATA: Dimarts 31 de maig a les 18.30h

LLOC: Biblioteca de Martorell. Av. Mancomunitats Comarcals, 13

ORGANITZACIÓ: Secretaria Tècnica del Congrés: Centre d’Estudis del Baix Llobregat, Carrer Estelí, 10 de Sant Feliu de Llobregat. cecbll@llobregat.info Telf. 936 663 527

PER SABER-NE MÉS:

Oriol Nel·lo ha publicat nombrosos articles a L'Avenç sobre urbanisme i ciutats, d'entre els quals destaquem: al número 422, abril 2016, "Set reptes per l'estudi dels moviments urbans" i al número 262, setembre 2001, "Ciutat de ciutats. Reflexions sobre el procés d'urbanització a Catalunya"

Precisament sobre les ciutats del segle XXI L'Avenç acaba de publicar Les ciutats invisibles. Viatge a la Catalunya metropolitana, de Marc Andreu, que aplega 17 reportatges entre els quals hi ha els dedicats a Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat i Sant Boi de Llobregat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.