L'escala de l'enteniment d'Alfonso Alzamora honora Ramon Llull

Redacció L'Avenç

dilluns, 11 de abril del 2016

escala

Dimecres 30 de març la Fundació Vila Casas i la Universitat Pompeu Fabra van presentar la instal·lació escultòrica "L'escala de l'enteniment", que l’artista Alfonso Alzamora emplaça al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra amb motiu de l'Any Llull. A l'Espai Volart 2 de la Fundació Vila Casas s'hi podrà veure l'exposició homònima del 5 de maig al 17 de juliol. [+]

La Fundació Vila Casas i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) van presentar, aquest mes passat, la instal·lació escultòrica "L'escala de l'enteniment", que l’artista Alfonso Alzamora emplaçà al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra amb motiu de l'Any Llull.

L’obra, una referència simbòlica al sistema lògic lul·lià d'ascensió esglaonada vers el coneixement, és una donació de la Fundació Vila Casas a la universitat per a la commemoració del 7è centenari de la mort del pensador i místic medieval i forma part, a banda, de l’exposició homònima que s’exhibirà a l’Espai Volart 2 de la Fundació Vila Casas entre el 5 de maig i el 17 de juliol de 2016.

Alfonso Alzamora (Barcelona, 1951) s'inicià primer en la pintura i és característic el seu treball de representació de paradoxes o conceptes de doble significat que susciten reflexions enfrontades. La racionalitat, la geometria i la simetria, així com el "vermell Rothko", distingeixen la seva obra, un treball de poètica minimalista i traços disciplinats.

INFORMACIÓ:

Data: del 5 de maig al 17 de juliol

Lloc: Espai Volart 2 de la Fundació Vila Casas (C/ d'Ausiàs March, 22, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Adjuntem alguns articles sobre Ramon Llull publicats a L'Avenç. "Ramon Llull, la cerca i el romanç", de Montserrat Piera (núm. 336, juny de 2008); "El món polític i social de Ramon Llull", de Paul H. Freedman (núm. 336, juny de 2008); "La permanent novetat de Ramon Llull", de Lluís Cabré i Marcel Ortín (núm. 325, juny de 2007); "Ramon Llull i l'alquímia", de Pere Sánchez (núm. 238, juny de 1999); "Cronologia de Ramon Llull", de Pep Subirós (núm. 64, octubre de 1983); "La formació de Llull i les fonts del seu pensament", de Jordi Gayà (núm. 64, octubre de 1983); "Les arts de Llull com a paradigmes científics", d'Anthony Bonner (núm. 64, octubre de 1983); "Ramon Llull, precursor de la informàtica?", d'Eusebi Colomer (núm. 64, octubre de 1983); "Ramon Llull i la literatura", de Lola Badia (núm. 64); "Ramon Llull i el seu viatge banal a l'islam", de Miquel Barceló (núm. 61, juny de 1983); "Ramon Llull, creador del català literari", de Modest Prats (núm. 49, maig de 1982) i "Perspectives històriques sobre l'Art de Ramon Llull", de Dominique Urvoy (núm. 48, abril de 1982).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.