L'Ateneu Barcelonès convoca un premi d'assaig

Redacció L'Avenç

diumenge, 27 de març del 2016

premi_assaig_ab

L’Ateneu Barcelonès convoca el “Premi d’Assaig Ateneu”, un guardó destinat al millor treball de recerca en l’àmbit de les humanitats dels Països Catalans. La convocatòria és possible gràcies a l'herència que va deixar a l'Ateneu el soci Carles Guitart. [+]

L'Ateneu Barcelonès convoca el “Premi d’Assaig Ateneu”, un guardó fins ara inexistent que busca premiar el millor treball de recerca en l'àmbit de les humanitats dels Països Catalans. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a l'herència que el soci Carles Guitart va llegar a l'Ateneu.

El premi és de periodicitat triennal i per a tesis doctorals de l’àmbit de les humanitats i les ciències socials presentades a les universitats catalanes, valencianes i balears. Amb aquest premi l’Ateneu Barcelonès vol recordar la figura de Guitart i la seva gran dedicació a l’estudi d’aquestes disciplines.

L’objectiu del premi és reconèixer i facilitar l’edició d’una tesi doctoral, que hagi rebut la màxima qualificació, amb una dotació de 4.000€ en concepte de drets d’autor.

El Jurat estarà compost per tres professors universitaris dels Països Catalans, l’editor d’Editorial Afers i el president de l’Ateneu Barcelonès.

Carles Guitart, llicenciat en Pedagogia i Filosofia per la Universitat de Barcelona, va ser ponent de la secció de Filosofia de l’Ateneu (1998-2002). Lluitador sindical i empresonat sota el franquisme com a membre del PSAN, va ser testimoni i partícip de la història de l’Ateneu durant 45 anys.

Podeu consultar les bases aquí.

INFORMACIÓ:

Data: termini de presentació 25 de maig

Lloc: Ateneu Barcelonès (C/ de la Canuda, 6, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.