Joaquín Torres-García: un modern a l’Arcàdia

Redacció L'Avenç

divendres, 29 de juliol del 2016

Torres

Joaquín Torres-García, "Physique" (1929) © Fundación Telefónica

Fins l'11 de setembre, l'espai Fundación Telefónica de Madrid ofereix la mostra "Joaquín Torres-García: un modern a l’Arcàdia". [+]

L’espai Fundación Telefónica de Madrid acull recull una important quantitat d’obres de l’artista contemporani uruguaià Joaquim Torres-García. La mateixa fundació, juntament amb el MoMA de Nova York i el Museo Picasso de Màlaga, ha aconseguit reunir un total de 170 treballs ­­­­–incloent pintura, escultura, dibuix, fresc i collage­­­­– provinents de diverses col·leccions públiques i privades que ofereixen una retrospectiva completa i única de la producció de l’artista.

L’exposició s’inicia amb les primeres creacions de Torres-García inspirades en la Barcelona moderna i noucentista d’inicis del XX. Acte seguit se’ns mostra la influència de Nova York i París en el desenvolupament de l’estil personal de l’artista que, en la seva darrera etapa a Monteviedo, va convergir en un eclecticisme abstracte i concret al mateix temps.

La retrospectiva posa especial èmfasi en la singularitat de Torres-García, un artista inclassificable dins de l’avantguarda que va apostar per la novetat sense oblidar el passat clàssic i arcàdic i que, com expressa el comissari Luis Pérez-Oramas, entenia “la modernidad como arcaísmo”.

INFORMACIÓ:

Dates: fins l'11 de setembre

Lloc: Planta 3 del Espacio Fundación Telefónica (Fuencarral, 3, Madrid).

PER SABER-NE MÉS:

Consulteu el web de l'exposició on, a més d'informació general, també hi podreu trobar el text del catàleg de l'exposició o informació més detallada de l'artista.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.