"Jacqueline" al Museu Picasso

Redacció L'Avenç

dimarts, 09 de agost del 2016

Jacqueline Picasso

El Museu Picasso ret homenatge, trenta anys després de la seva mort, a Jacqueline Picasso, la musa i model del pintor, que assumeix aquí el paper de protagonista a través de la seva faceta de mecenes i també de fotògrafa. [+]

El Museu Picasso ret homenatge, trenta anys després de la seva mort, a Jacqueline Picasso (Jacqueline Roque fins al seu matrimoni, el 1961). La musa i model de Pablo Picasso assumeix aquí el paper de protagonista: les obres i els documents que es presenten ens apropen a la seva faceta de mecenes i també de fotògrafa.

L'exposició és situa en les sales del Museu on s’ha exposat la col·lecció de ceràmica durant els últims tres anys. Totes les ceràmiques, així com l’oli La dona de la còfia, són precisament donació de Jacqueline. La selecció de fotografies revela una Jacqueline poc coneguda, com a fotògrafa i documentalista privilegiada de la vida íntima de l’artista i el seu entorn.

Les obres donades, les fotografies que va fer durant els anys compartits amb Picasso i la documentació diversa, com ara cartes i notes personals, ens descobreixen Jacqueline a través de la seva generosa personalitat, la seva mirada i la seva veu.

INFORMACIÓ:

Data: Fins al 4 de setembre de 2016

Lloc: Museu Picasso de Barcelona (Montcada, 15-23, Barcelona).

Preus: 11€ entrada a la col·lecció del Museu i a les exposicions temporals, 3€ entrada a la exposición temporal «Jacqueline»

PER SABER-NE MÉS:

Voleu conèixer més a fons la figura de Pablo Picasso? Llegiu aquests dos articles publicats a L'Avenç:

- "Els ulls de Picasso" al número 393 (setembre 2013), on Margarida Casacuberta escriu sobre els autoretrats de l'artista.

- "Picasso devora París" al número 371 (setembre 2011). Susanna Portell repassa els anys de formació (entre 1900 i 1907) de l'artista a la capital francesa.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.