El suro i el cava

Redacció L'Avenç

dissabte, 19 de març del 2016

baixa

Els dies 31 de març i 1 d'abril el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya de Terrassa acull la jornada "El suro i el cava", sobre la història del suro, el cava i els seus processos a Catalunya. [+]

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya de Terrassa acull, durant els dies 31 de març i 1 d'abril, la jornada "El suro i el cava", que comptarà amb activitats diverses, des de xerrades informatives o taules rodones fins a tasts de caves. “El suro i el cava. Recursos, tècniques i vinculacions” resseguirà el llegat de la indústria surera i del cava a Catalunya. Organitzada pel mNACTEC, el Museu del Suro de Palafrugell i Emovins, la jornada compta amb la col·laboració de l’Institut Català del Suro, l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK) i Caves Recaredo. Les inscripcions s’obriran properament al web del mNACTEC.


La sessió farà especial èmfasi en la relació entre els surers catalans i els fabricants de xampany francesos (regió Champagne-Ardenne) i com aquests surers catalans, per contacte i relació amb França, van propiciar la introducció del cava a Catalunya. La jornada tècnica es completarà amb una segona sessió, el dia 1 d’abril, en què s’oferirà una visita pel patrimoni surer del Baix Empordà i del Gironès.

INFORMACIÓ:

Data: 31 de març i 1 d'abril

Lloc: Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Rambla d'Ègara, 270, Terrassa)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.