Dia Internacional en Record de les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat

Redacció L'Avenç

dimarts, 26 de gener del 2016

Dia Memòria Holocaust

AVUI es commemora el Dia Internacional en Record de les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat, aquest any dedicat en especial a ‘L’Holocaust i la dignitat humana’ per l'ONU. [+]

> BARCELONA: 18h. Acte institucional al Parlament de Catalunya amb l'assistència del President de la Generalitat, la Presidenta del Parlament i l'Alcaldessa de Barcelona. amb motiu del dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust, que es farà a les 18 hores al Parlament de Catalunya. A més del president, també hi intervindran la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’acte començarà amb l’encesa de les sis espelmes del record dedicades a: els jueus exterminats pels nazis; els infants que perderen la vida a les cambres de gas; les víctimes catalanes i de la resta de l’Estat espanyol assassinades als camps de concentració; tots els altres col·lectius perseguits pel nacionalsocialisme; els “Justos entre les Nacions”, els homes i dones que arriscaren la vida per salvar els perseguits, i pels supervivents de l’Holocaust que trobaren un refugi que els permeté refer la vida i mantenir la identitat. A banda dels parlament institucionals hi intervindran: Josep Morell, delegat a Catalunya de Testimonis Cristians de Jehovà; David Tello, president a Catalunya de l’associació de famílies de menors transsexuals Chrysallis; Carlos de Pablo, en nom del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI); Simón Montero, president de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya; Enric Garriga, president de l’Amical de Mauthausen i Altres Camps i fill de Marcel·lí Garriga, deportat a Buchenwald, i el rabí Stephen Berkowitz, de la comunitat jueva Bet Shalom de Barcelona.

> GIRONA, 18h: Inauguració de l'exposició "I continuo veient les seves cares" al Museu d'Història dels Jueus de Girona. Es tracta de fotografies dels jueus polonesos recollides mitjançant una crida internacional feta per la Fundació Shalom el 1994. Multitud de familiars de les víctimes de l'Holocaust, establerts arreu del món han donat aquestes fotografies que s'havien endut a casa seva com a retalls del passat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.