De mur a mur

Redacció L'Avenç

dissabte, 20 de agost del 2016

AFB. Lluís Crusellas .Foto FAD

L’exposició integra 125 fotografies de pintades als murs, majoritàriament de Barcelona, realitzades entre 1974 i 1977, que són còpies d’època i d’autor, i 470 fotografies que es visualitzen en unes plataformes digitals interactives. Les fotografies provenen del llibre Pintades. Barcelona: de Puig Antich al Referèndum, publicat l’any 1977 per l’editorial barcelonina La Gaya Ciencia. [+]

A banda de l'innegable interès fotogràfic i històric de les imatges, cal tenir present que el llibre es va publicar just l’any 1977, en un clima cultural irrepetible, marcat per la ranera final de la dictadura, la repressió i el combat democràtic.

Hi ha obres de Felix Camprubí, Lluís Crusellas, Joan Fontcuberta, Eusebi Gonzàlez, Siso Mitjanas, Josep Moliner, Miquel Moix, Lluís Muñoz, Salvador Obiols, Ramon Pi, Enric de Santos, Manel Úbeda, Raul Vendrell i Cristina Zelich, integrants de Foto FAD.

El fons fotogràfic ingressat a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, està integrat per 1.620 fotografies, de les quals l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona en presenta ara una selecció, i constitueix un registre documental de primer ordre de les vindicacions polítiques i socials de la ciutadania i del combat per l’apoderament popular de l’espai públic als anys setanta.

INFORMACIÓ:

Lloc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona (Plaça de Pons i Clerch, 2, Barcelona)

Data: Fins al 25 de setembre de 2016.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.