Cent anys de l'Escola d'Art "La Industrial"

Redacció L'Avenç

divendres, 11 de març del 2016

La Industrial_alta

Fins al 18 de març es pot visitar al Col·legi Major Ramon Llull, ubicat al recinte de l'Escola Industrial, l'exposició "Cent anys de l'Escola d'Art La Industrial". L'accés a aquest homenatge a l'antiga Escola Superior de Bells Oficis creada per la Mancomunitat és gratuït i està obert de dilluns a diumenge, de 10 a 19h. [+]

El Col·legi Major Ramon Llull, ubicat al recinte de l'Escola Industrial, acull l'exposició "Cent anys de l'Escola d'Art La Industrial". La mostra fa un repàs de la història de l'Escola, des dels seus orígens fins a l'actualitat, i vol deixar palès el pas d'alguns del principals actors en el món de les arts del s. XX per les aules d'aquesta escola, com és el cas de Francesc Galí, Pau Gargallo, Nicolau M. Rubió i Tudorí, Joaquim Folch i Torres o Josep M. Julol.

Creada per la Diputació el 1914, l'Escola de Bells Oficis va començar a funcionar el 1915 i va esdevenir un dels centres representatius del projecte educatiu de la Mancomunitat, fins que va ser unida a l'Escola del Treball per Primo de Rivera, tot i mantenir encara alguns dels seus trets distintius.

Posteriorment, va passar una nova etapa d'esplendor sota la direcció de Rafael de Campalans, en el període republicà, i durant la dictadura franquista la seva sort va estar unida a la de l'Escola Industrial, fins que l'any 1983 la Diputació va decidir separar les dues escoles i donar-li una nova vida independent com a Escola d'Arts i Oficis. Actualment, és un centre públic municipal on es realitzen estudis d'arts plàstiques i disseny, i forma part del sistema d'escoles del Consorci d'Educació de Barcelona. L'exposició es pot visitar fins al 18 de març.

INFORMACIÓ:

DATA: Fins al 18 de març

LLOC: Carrer del Comte d'Urgell, 187 (Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.