Arriba el Festival de Literatura Internacional Breu a València

Redacció L'Avenç

dijous, 12 de maig del 2016

FLIB_LOGO

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ha impulsat una trobada literària amb vocació interdisciplinària, el FLIB, Festival de Literatura Internacional Breu, que tindrà lloc a València els dies 13, 14 i 15 de maig. [+]

El Festival de Literatura Internacional Breu (FLIB) arrenca aquest divendres reivindicant-se com el primer festival dedicat a la brevetat en la literatura i amb la voluntat de mostrar a potència de la brevetat en diversos àmbits com la narrativa, el teatre, l’articulisme o la poesia. Fins diumenge 15 de maig, una trentena d’artistes participaran al festival, destacant la participació de Liudmila Petruixévskaia i el seu cabaret moscovita, el recital poètic de Dolors Miquel, la primera manifestació a Europa d’escriptors joves i destacats autors com Ferran Torrent, Martí Domínguez, Màrius Serra, Núria Cadenes, Guillem Frontera o Laura Borràs.

Un dels principals objectius d'aquesta trobada literària internacional, el FLIB, és mostrar la potència que pot tenir, també, la brevetat, en literatura. El FLIB donarà visibilitat al fet d'escriure, als escriptors i traductors en català, i també als autors en qualsevol altra llengua els textos dels quals ens arriben traduïts al català. Enguany n'és la primera edició.

De moment, hi han aparegut a llista de relats que podeu consultar aquí. Aquestes composicions breus es poden llegir en aquest enllaç. Podeu accedir al blog del festival aquí.

INFORMACIÓ:

Data: del 13 al 15 de maig

Lloc: València (diversos espais)

Entrada gratuït: places limitades

PER SABER-NE MÉS:

Un article publicat a L'Avenç sobre el gènere del conte és "Un mestre del conte xinès contemporani", de Manel Ollé (núm. 395, novembre de 2013). Un altre sobre el conte, en aquest cas sobre els contes de l'escriptora Alice Munro, és el que signa Vicenç Pagès (núm. 366, març de 2011): "El conte com a haiku".

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.