Aqui també Domitila!, de David Acebey, al Club de LeCtura

Redacció L'Avenç

dilluns, 04 de gener del 2016

Domitila

Aquí també Domitila! és el llibre de desembre del Club de Lectura de Llegir en Català, el testimoni de la revolucionària boliviana Domitila Barrios Cuenca, durant la vaga de fam que va fer caure la dictadura d’Hugo Banzer el 1978 i durant les seves gires a l’exili per Europa i Amèrica els anys posteriors. El cLeC és una iniciativa conjunta de LletrA de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i les editorials independents que formen part del col·lectiu “Llegir en Català” en aquests espais: un blog, un grup de Facebook i un compte de Twitter. [+]

Entre les seves pàgines hi trobem relats de lluites contra les injustícies, reflexions sobre la solidaritat entre pobles i entre companyes, i un fil conductor carregat de tendresa, empenta i perseverança.

Enmig d’una de les seves conferències a Europa, contestant la pregunta d’una dona preocupada amb la situació de fam i pobresa dels nens i nenes bolivians, és ben clara i afirma: «com més gran sigui l’ajuda a la lluita dels nostres pobles, més aviat se solucionaran els problemes de tots els nens».Domitila ens mostra com les lluites contra les injustícies i la solidaritat internacionalista són causes polítiques, i que s’han d’enfrontar i treballar com a tals.

Nascuda a Pulacayo el 1937, va morir uns mesos després d’acordar la present edició en català, el març de 2012.En un sentit homenatge, ens disposem a donar contingut a les seves paraules: «Seria important que tots els qui visitem altres llocs poguéssim explicar el què veiem, perquè els mitjans de comunicació internacionals, en la seva majoria, estan controlats pels capitalistes i distorsionen les informacions, la realitat.» Aleshores, el llibre també és un mitjà de comunicació i de lluita.

El Club de LeCtura Virtual seguirà el calendari següent:

  1. El defecte, de Magdalena Tulli, traducció de Guillem Calaforra i Marta Cedro (Raig Verd)
  2. El capvespre de la seva absència, de Carlos Heitor Cony, traducció de Marta Ferré Freitas-Morna i Antoni Picornell (El Gall)
  3. Ànima, de Wajdi Mouawad, traducció d’Anna Casassas (Edicions del Periscopi)
  4. Aqui també Domitila!, de David Acebey, traducció d’Arnau Carné (Tigre de Paper)
  5. Malabo I les cendres, de Gemma Freixas (Meteora)
  6. On mai no creix l’herba, de Sebastià Bennasar (Alrevés / Crims.cat)
  7. Córrer sense por, de Giuseppe Catozzella, traducció d’Anna Casassas (Sembra Llibres)
  8. Una història de dues ciutats, de Charles Dickens, traducció de Jordi Arbonès (L’Avenç)
  9. Cants de sirena negra, de Sebastià Bennasar (Edicions Saldonar)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.