XIV Congrés d'història de Barcelona

Redacció L'Avenç

dilluns, 23 de novembre del 2015

Ciutat monarquia

"Ciutat, monarquia i formacions estatals, 1249-1812" és el títol del congrés d'història de Barcelona que se celebra del 25 al 27 de novembre a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. [+]

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona ha considerat que la conjuntura actual fa molt oportú de reflexionar a l’entorn de les relacions entre les entitats polítiques que han incidit en la ciutat abans de la Revolució Liberal, a partir del privilegi fundacional del municipi el 1249. L’eix que ordena les sessions de treball està constituït per una seqüència cronològica de nou ponències relatives a l’encaix del municipi de Barcelona dins la trama canviant dels poders amb competències sobre la ciutat.

L'eix que ordena les sessions de treball està constituït per una seqüència cronològica de nou ponències relatives a l'encaix del municipi de Barcelona dins la trama canviant dels poders amb competències sobre la ciutat.

Les quinze comunicacions presentades ofereixen incursions en diferents facetes de la vida política, que sovint complementen les ponències, tot palesant una preferència dels investigadors actuals pels temps compresos entre l'eclosió del municipi a cavall dels segles XIII i XIV i la Guerra de Successió de començament del XVIII.

La conferència inaugural proposa una síntesi preliminar sobre la dinàmica política urbana des del punt de vista de la implantació física dels poders eminents en edificis amb una forta càrrega simbòlica, molts dels quals enriqueixen encara el paisatge de Barcelona.

Podeu consultar el programa complet aquí.

INFORMACIÓ:

Lloc: Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (Santa Llúcia, 1, Barcelona)

Data: Del 25 al 27 de novembre de 2015.

Organitza: Arxiu Històric de la Ciutat

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.