Visita al Palau Reial Major

Redacció L'Avenç

dijous, 23 de juliol del 2015

Plaça del Rei

El MUHBA organitza una visita el proper dissabte 25 de juliol a l'antic Palau Reial Major de Barcelona, l'antiga residència dels comtes de Barcelona i dels reis d'Aragó. [+]

D’arquitectura austera, actualment el Palau Reial Major és un dels pocs exemples de gòtic civil català, tot i que des que es va construir ha anat canviant pràcticament de manera constant.

El comte-rei Jaume I va reformar l’antic palau i li va donar, en essència, la forma que té avui dia. El seu nét Jaume II va construir la capella contigua de Santa Àgata (aleshores dedicada a santa Maria) i va ser Pere III el Cerimoniós qui va fer construir el Saló del Tinell, l’espai més simbòlic del palau, i que era la sala de les Corts, de banquets i solemnitats. Més tard, al segle XVI, quan la Corona d'Aragó era governada des de Castella, es va encarregar a la Generalitat la construcció d’una residència per al lloctinent del rei a Catalunya, el Palau del Lloctinent, al mateix temps que es construïa la Torre del Rei Martí, atribuïda a aquest comte, tot i que feia més de cent anys que havia mort.

INFORMACIÓ

Data: 25 de juliol d'11.30 a 12.30h

Lloc: antic Palau Reial Major de Barcelona, plaça del Rei, s/n

Preu: 8,45€ (amics del MUHBA 6,33€)

Reserva prèvia al 93 256 21 22 o a l'adreça reservesmuhba@bcn.cat

Més informació aquí

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.