'Som migrants' al CaixaForum

Redacció L'Avenç

diumenge, 02 de agost del 2015

Som migrants

El CaixaForum presenta, fins al 30 d'agost, l'exposició Som migrants, que il·lustra a través d'impactants fotografies el llarg i difícil viatge de les persones que es veuen forçades a emigrar a d'altres països. [+]

L'exposició pretén mostrar les deificultats d'aquelles persones que cerquen una vida millor a través dels corredors migratoris de les fronteres entre Mèxic i els EUA i d’una altra ben propera, la tanca fronterera de Melilla. Més d’un milió de mexicans i més de 300.000 centreamericans intenten creuar cada any la frontera entre Mèxic i els Estats Units i només un 15% ho aconsegueixen. Pel que fa a la tanca que separa el continent africà d’Europa, fa 6 metres d’alçada i està consta de les anomenades concertines, unes fulles molt afilades, com a element dissuassori.

L’objectiu de la mostra és recordar que el fet migratori ha estat molt present al llarg de la història i que és un dret fonamental que tothom hauria de poder exercir lliurement.

INFORMACIÓ

Data: fins al 30 d'agost

Lloc: CaixaForum Barcelona, Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 (Barcelona)

Preu: 4€. Entrada gratuïta per a menors de 16 anys i clients de la Caixa.

PER SABER-NE MÉS

L'Avenç ha publicat diversos articles sobre el fet migratori a Catalunya. Us recomanem que consulteu el llibre d'Andreu Domingo Catalunya al mirall de la immigració, així com altres articles seus publicats a la revista i la sèrie d'articles de Marc Andreu Les ciutats invisibles, sobre les perifèries urbanes i l'impacte de la immigració.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.