Solo, d'August Strindberg

Redacció L'Avenç

dijous, 29 de gener del 2015

Strindberg

RECOMANEM l'espectacle "Solo", de Teresa Vilardell, basat en el relat "Ensam", d'August Strindberg, que L'Avenç publicarà a la tardor en traducció de Carolina Moreno. [+]

L'actor Marc Martínez protagonitza "Solo" junt amb Carolina Moreno, especialista en literatures nòrdiques, i que també signa la traducció del text en català, fent de pont entre Strindberg i els espectadors, i donant vida al personatge de la dona jove; i David Anguera, interpretant el jove i acompanyant l’espectacle amb el seu teclat.

L'escriptor i dramaturg suec August Strindberg (Estocolm 1849-1912) escriu el relat "Ensam" (Solo) l'any 1903, amb 54 anys. Amb una persoanlitat complicada, "Ensam" és una confessió, un experiment, un viatge introspectiu, lluny de la fressa social, on el protagonista repensa des de la memòria i el record el seu jo, es transforma i reneix. Strindberg és considerat com un dels escriptors més importants de Suècia i reconegut en el món, principalment, per la seva prolixa obra teatral. També va conrear la pintura i la fotografia.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.