Sant Adrià. La fàbrica de la llum

Redacció L'Avenç

divendres, 20 de febrer del 2015

Tres xemeneies St Adrià

El Museu d’història de la Immigració de Catalunya (Mhic) presenta una exposició que connecta el fenomen migratori amb el paisatge industrial de la ciutat. En aquest cas, les xemeneies de Sant Adrià del Besòs són el testimoni viu d’aquest procés. [+]

Aquesta exposició reconstrueix la història de Sant Adrià i, per extensió, de tota l'àrea metropolitana de Barcelona, vinculada a la producció d’electricitat i explica com es va construir la indústria, què va significar i com es vivia sota les tèrmiques. L'impacte de les tres xemeneies es pot veurer en la vida quotidiana, el món de l'empresa, en el moviment de reivindicació veïnal, en l'urbanisme i fins i tot en l'art.

L’exposició Sant Adrià. La fàbrica de la llum, comissariada per Jaume V. Aroca i Francesc Muñoz, compta amb part del contingut patrimonial format per peces cedides per la Fundació Endesa, així com una sèrie de fotografies de Chris Willam realitzades en els últims dies abans del desmantellament de la fàbrica.

INFORMACIÓ:

DATA: Fins al març de 2015. Horaris de visites: de 10h a 14h (de dimarts a dissabte) i de 17h a 19h (dimarts i dijous)

Lloc: MhiC. Masia de Can Serra. Carretera de Mataró, 124. Sant Adrià de Besòs.

PER SABER-NE MÉS:

Joan Roca, actualment director del Museu d'Història de Barcelona va escriure a L'Avenç l'any 2007 un article en què reivindicava la conservació de la instal·lació de les tres xemeneies com a element indispensable del patrimoni industrial. Actualment, el moviment reivindicatiu continua per part dels veïns.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.