Nou portal sobre la història dels brigadistes internacionals de la Guerra Civil

Redacció L'Avenç

dimecres, 17 de juny del 2015

Brigadistes Internacionals Guerra Civil

S'acaba de presentar SIDBRINT, un lloc web que recupera la història dels brigadistes internacionals de la Guerra Civil a partir de bases de dades relacionades, i està impulsat per un grup de recerca de la UB. [+]

Segons les fonts bibliogràfiques, al voltant de 35.000 brigadistes van venir a combatre per la República, alguns d’ells escriptors i intel·lectuals coneguts però en la seva majoria individus anònims.Ara, SIDBRIT, el projecte dirigit per M. Lourdes Prades, directora de la Biblioteca del Pavelló de la República, ha unit les disciplines de la història i la documentació, així com l’ús de les noves tecnologies digitals, per recuperar la memòria individual i col·lectiva d’aquests combatents.
Les bases de dades interrelacionades que configuren SIDBRINT ofereixen tota la dimensió humana i documental de les Brigades Internacionals i dels brigadistes de la Guerra Civil espanyola. Elaborades a partir d’un plec de requeriments historiogràfics, documentals i tecnològics, asseguren el disseny dels camps informatius i la seva consegüent recuperació.

Aquest portal ofereix els continguts en 8 idiomes (alemany, anglès, castellà, català, euskera, francès, gallec i italià) i en més de 26, ofereix les consultes i la navegació per diferents tipus de dades. Els continguts d’aquest lloc web són editats regularment per 33 investigadors de 9 universitats espanyoles i dues europees.

Podeu accedir a Sidbrint.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.