Les dones. Barcelona 1700

Redacció L'Avenç

dimecres, 18 de març del 2015

dones_quaresma

Dilluns 23 de març, a les 19h, es presentarà el llibre Les dones. Barcelona 1700 a la Sala Moragues d’El Born Centre Cultural, que explica el context d’antic règim que emmarcava les vides de les dones de Barcelona entre els segles XVII i XVIII. [+]

Aquest és l’onzè volum de la col·lecció “La Ciutat del Born. Barcelona 1700”, que dirigeix Albert Garcia Espuche i que analitza la societat barcelonina dels segles XVI, XVII i principis del XVIII. Aquest volum aprofundeix en la vida quotidiana de les dones en una societat patriarcal en què tenien un paper de total dependència dels homes, tant en l’àmbit de la família com en la societat. El llibre, però, subratlla la importància dels espais per on les dones miraven d’escapar de les regles generals.

Conformen l’obra capítols dedicats a les dones en l’àmbit del treball, al seu paper en conflictes com avalots i guerres o al marc legal en què vivien, així com una anàlisi comparativa entre Barcelona i la resta d’Europa o una mirada a la dona dels monestirs de clausura. En tots els àmbits de la vida de les dones, el llibre ens mostra com l’excepció apareix amb força, el cas particular resulta tan interessant com el general, i la pràctica es mostra més complexa i oberta que la teoria.

INFORMACIÓ:

Dia: 23 de març, 19h.

Lloc: El Born Centre Cultural. Plaça Comercial, 12. Barcelona. Tel. 93 256 68 51. www.elborncentrecultural.bcn.cat

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.