La vida a pagès, l’estudi de la masia catalana

Redacció L'Avenç

diumenge, 08 de març del 2015

masia

L’exposició «La vida a pagès, l’estudi de la masia catalana» dóna a conèixer els continguts de l’Estudi de la Masia Catalana, que, entre el 1923 i el 1936, va dur a terme el Centre Excursionista de Catalunya. La mostra es podrà visitar al pati de la Casa de Convalescència fins al 31 de març. [+]

Els autors d’aquest estudi volien deixar testimonis escrits, orals i gràfics de les característiques arquitectòniques de les masies, les feines del camp, les tradicions, la llengua, la indumentària, les festes i els costums del món rural, un món que s’estava extingint i que per a ells representava l’essència de la catalanitat.

El fons documental resultant de l’estudi, ara ja digitalitzat i consultable, consta de 7.700 fotografies, classificades en fitxes amb la informació de l’autor, la referència topogràfica i la data de la imatge, complementades amb dibuixos, planimetries de les cases i altra documentació.

La mostra, oberta al públic des d’aquest dimarts 03 de marc, s’ha presentat en el marc del I Congrés del Món de la Masia, que se celebrarà a l’IEC de l’11 al 13 de març.

INFORMACIÓ:

Dia: Fins al 31 de març

Lloc: IEC / Carrer del Carme, 47 (08001, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.