L'Avenç de novembre ja és al carrer

Redacció L'Avenç

L'Avenç 417 - novembre 2015

El tema de portada és aquest mes de novembre per al Grup de Folk, l'expressió musical, breu però intensa, del nostre Maig del 68 i del combat cultural contra la grisor del franquisme. També sobre el franquisme, a 40 anys de la mort de Franco, parla Borja de Riquer, tot fent balanç de la seva trajectòria com a historiador. [+]

El número de novembre de L’Avenç, coincidint amb el 40è aniversari de la mort del dictador, s’obre amb un text de l’historiador Borja de Riquer que reflexiona sobre l’experiència d’haver viscut (i combatut) el franquisme i d’haver-lo historiat, al mateix temps que assenyala les línies de recerca que encara estan pendents de desenvolupar. Marta Vallverdú segueix reconstruint la història cultural dels anys de l’antifranquisme a Catalunya, en aquesta ocasió amb el Grup de Folk, que és part de l’esclat que es produeix arreu l’any 1968. L’entrevista del mes és amb Maria Barbal, autora de Pedra de tartera, una escriptora que també ha fet dels anys de la guerra civil i el franquisme l’escenari de molts dels seus llibres. Altrament, Josep Gifreu fa un estat de la qüestió del procés de pau que té lloc actualment a Colòmbia, amb el diàleg entre el govern i les FARC. Jordi Muñoz analitza els resultats de les eleccions del 27S, començant per l’altíssima participació registrada. A més, les seccions habituals de crítica i ressenya de cada mes.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 58 € l'any, cliqueu aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.