Hiroshima-Nagasaki, 70 anys

Redacció L'Avenç

dilluns, 19 de gener del 2015

Hiroshima-Nagasaki

Exposició produïda pels museus de la pau d'Hiroshima i Nagasaki, i l'Ajuntament de Granollers que es podrà veure al Born Centre Cultural de Barcelona fins al 8 de febrer i, just després, al Museu de Granollers, fins al 8 de març. [+]

Aquest estiu es compliran 70 anys del bombardeig atòmic de les ciutats japoneses d'Hiroshima i Nagasaki i és amb aquest motiu que els museus de la pau de les dues ciutats han produït aquesta mostra per explicar què va passar, recordar les conseqüències que aquest fet encara té sobre milers de persones i conscienciar el món sobre el perill que representen les armes nuclears i sobre la necessitat d’eliminar-les. La mostra també fa èmfasi en com les dues ciutats s'han recuperat dels danys que els va causar l'explosió de la bomba atòmica i com la memòria dels que van perdre la vida i dels que encara pateixen les conseqüències roman entre la població actual.

La voluntat de les persones que van sobreviure a aquesta catàstrofe, els hibakusha, és que el món conegui la realitat que van viure per tal d’evitar que es pugui tornar a repetir un fet com aquest. Per això, des d’Hiroshima i Nagasaki, es treballa per difondre l’experiència i el missatge dels hibakusha i per incrementar la consciència de la població del món sobre la necessitat d’eliminar les armes nuclears. Un objectiu que també comparteixen les més de 6.000 ciutats d’arreu del món que són membres de “Mayors for Peace”, una xarxa internacional que treballa per la pau i el desarmament. A Catalunya hi ha més de 200 municipis adherits, entre els quals Barcelona i Granollers, que ostenta una de les vicepresidències de la Xarxa. Precisament a la inauguració de l'exposició al Museu de Granollers hi assistirà la Sra. Yoshiko Kajimoto, supervivent del bombardeig d'Hiroshima.

INFORMACIÓ:

Lloc: El Born Centre Cultural, Pl Comercial 12 (Barcelona)

Data: Fins al 8 de febrer

Lloc: Museu de Granollers, Anselm Clavé 40 (Granollers)

Data: De l'11 de febrer al 8 de març

PER SABER-NE MÉS:

El crític de cinema Àngel Quintana va publicar un article sobre la pel·lícula "Hiroshima mon amour" dins un dossier sobre Literatura i Memòria a L'Avenç 280, de maig de 2003.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.