Exposició monogràfica sobre Gabriel Casas

Redacció L'Avenç

divendres, 22 de maig del 2015

41-246819

El Museu Nacional d’Art de Catalunya organitza juntament amb l’Arxiu Nacional de Catalunya l’exposició: Gabriel Casas. Fotografia, informació i modernitat, 1929-1939. Estarà al MNAC fins al 30 d’agost. [+]

Gabriel Casas va ser pioner en adoptar l’estil de la Nova Visió provinent de l’escola de la Bauhaus alemanya. Plànols picats i contrapicats, enquadraments sorprenents, contrastos de llum i ombres i molta experimentació.

L’exposició compta amb 120 imatges realitzades entre el 1929 i el 1939. Una dècada iniciada amb l’Exposició Internacional de Barcelona i que finalitza amb la Guerra Civil espanyola. L’exposició mostra la relació de Gabriel Casas amb la Nova Fotografia i les preocupacions social i polítiques del fotògraf.

És la primera monogràfica dedicada a Gabriel Casas, al MNAC es reuneixen els treballs a les revistes d’informació, que conformen el gruix més ampli de la seva producció, i les aportacions a les avantguardes.

INFORMACIÓ:

Dates: fins al 30 d’agost, de dimarts a dissabte de 10h a 20h i diumenges i festius de 10h a 15h.

Lloc: Sala d’exposicions temporals 2, MNAC Parc de Montjuïc, s/n. Barcelona.

Pàgina web del museu.

PER SABER-NE MÉS:

A L’Avenç 306 de l’octubre de 2005 trobareu un recull d’imatges de l’antic districte Vè de Barcelona de Gabriel Casas juntament amb altres fotògrafs com Joan Colomo.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.