Espècies d’espais

Redacció L'Avenç

dilluns, 24 de agost del 2015

Leon Ferrari

El MACBA presenta Espècies d’espais, una exposició que recrea les tipologies espacials que l’escriptor Georges Perec (París, 1936 - Ivry-sur-Seine, 1982) va inventariar al seu llibre homònim a través d'una cinquantena d'obres d'artistes diversos. [+]

A mig camí entre la novel·la i l’assaig, aquesta publicació de 1974, malauradament inèdita en català, convida a recórrer la vida d’un espai a un altre, des dels més privats fins a l’esfera pública. El comissari, Frederic Montornés, ha fet una interpretació lliure de l’obra per construir aquesta exposició. D’aquesta manera, dues grans sales del Museu es transformen en tretze espais, creats ad hoc per concordar amb els capítols en què Perec articula el seu llibre. Totes aquestes «espècies d’espais» ens remeten o a la part privada i íntima de l’ésser humà (la pàgina, el llit, l’habitació, l’apartament, l’immoble, el carrer i el barri), o a l’esfera pública (la ciutat, el camp, el país, Europa, el món i l’espai).

La mostra compta amb una cinquantena d’obres de quaranta artistes, algunes de les quals són produccions específiques, d’altres provinents de col·leccions públiques i privades, i d’altres del fons de la Col·lecció MACBA. Entre els artistes representats hi ha Ignasi Aballí, Daniel Steegmann, Lucio Fontana, Gordon Matta-Clark, Jordi Colomer, Saul Steniberg, Joan Colom, Marla Jacarilla, Gerhard Richter, Luis Camnitzer, Dora García, Gullermo Kuitca i Pedro G.Romero.

INFORMACIÓ:

LLOC: MACBA (Pl Àngels 1, Barcelona)

DATA: Fins al 31 de gener de 2016

PER SABER-NE MÉS:

L'Avenç té publicats dos llibres de Georges Perec, inspirador de la mostra: Ellis Island i W o el somni de la infantesa.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.