El romànic català, a Girona

Redacció L'Avenç

dilluns, 04 de maig del 2015

CAT_Temps del romanic 3 #393479468

Fins el 17 de maig l’exposició Temps del Romànic oferirà, a Girona, una visió transversal sobre la societat dels segles XI-XIII. [+]

Temps del Romànic explica la Catalunya del Romànic a partir de cinc conceptes. Els pilars: s’analitzarà la construcció de les estructures polítiques, socials i culturals alhora que s’aixequen les esglésies. Els contrastos: diverses realitats van sumar una identitat plena de matisos, una visió allunyada de la rigidesa amb la que es presenta el període. El missatge: l’art va servir per vehicular el missatge eclesiàstic però no sempre arribava a la població com s’esperava. El romànic català, europeu, únic: les singularitats del romànic català. La vida i els mons: s’explicarà la vida quotidiana a partir del patrimoni civil que s’ha conservat.

L’exposició forma part del programa Romànic Obert. Aquest, està organitzat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “La Caixa”. Apart de l’exposició, el programa es dedica a restaurar i millorar el patrimoni del Romànic català.

INFORMACIÓ:

Dia: fins el 17 de maig del 2015. De dilluns a dissabte de 10 a 20h. Diumenges d’11 a 14h.

Lloc: Caixafòrum Girona, c/Ciutadans, 19. Girona

http://agenda.obrasocial.lacaixa.es/ca/-/tiempo-del-romanico#itinerancias

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.